OKULUMUZUN KISACA TARİHÇESİ

27.12.2021 426

Okulumuz 2009/2010 Eğitim ve Öğretim yılında ilçemiz eski KAYMAKAM HİKMET ÖZBAĞCI İlköğretim Okulu binasında TİCARET MESLEK LİSESİ olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Sonrasında SULTAN MURAT MTAL ve en son olarak MÜRSEL GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ adını almıştır.

2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında sadece 9. sınıfa kayıt alınmıştır. 5 şube olarak 150 öğrenci kaydı yapılmıştır. Aynı yıl okulumuzda gelecek yıl açılmak üzere MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI, BÜRO YÖNETİMİ ALANI, PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANLARININ açılması onaylanmıştır. Pazarlama ve Parekende Alanı öğrencisi olmadığı için kapanmış yerine ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI açılmıştır. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında son sınıf öğrencilerimizin tamamı İşletmede Mesleki Eğitimlerini okulumuz çevresindeki işletmelerde staj yapmaya başlamışlardır.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuz bünyesinde ANADOLU TİCARET MESLEK LİSESİ açılmıştır. Aynı yıl MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ile ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANINA öğrenci kaydı yapılmıştır.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında Büro Yönetimi Alanı öğrencisi olmadığı için alan kapanmış yerine ADALET ALANI açılmıştır.

Halen ADALET ALANI, MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ve ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI olmak üzere 3 Alanda eğitim ve öğretime devam edilmektedir.